2018. szeptember 6.

IFA 2018: 6 új FIBARO termék


A FIBARO a Berlinben megrendezett IFA fogyasztói elektronikai vásáron mutatja be legújabb intelligens otthon megoldásait, melyek hamarosan megvásárolhatók lesznek. A cég olyan termékeket mutat be, amelyek segítenek lefaragni fűtés számlánkból, egy gombnyomásra képesek megváltoztatni a helyiségek világítását, vagy új életet adnak régi háztartási eszközeinknek, készülékeinknek.


Az újonnan bemutatott termékek kiegészítik a FIBARO kínálatát, és lehetővé teszik használóiknak, hogy bővítsék már meglévő intelligens otthoni rendszereiket.

Okos implantátum - új életre kelti a régi eszközöket

kép

A FIBARO Smart Implant egy kis (USB flash meghajtó méretű) eszköz, amely szinte bármilyen elektronikus készüléket intuitív, vezeték nélküli működésű intelligens eszközzé alakíthat. Ennek az egyszerű megoldásnak köszönhetően a felhasználók régebbi videomagnóikat vagy elektronikus kazánjukat egy, az intelligens otthoni rendszerükbe integrált összetevővé alakíthatják. Az intelligens implantátum olyan megoldás, amely a barkácsolni szerető, régimódi készülékekért rajongó embereknek, valamint az okos otthon rendszer szakemberei számára készült. Fő célja az olyan eszközök vezeték nélküli kezelésének megkönnyítése, amelyek eredetileg nem rendelkeztek ilyen lehetőséggel. Válasz az ügyfelek igényeire, akik korszerűbbé akarják tenni otthonaikat, anélkül, hogy feltétlenül le kellene cserélniük a szeretett régebbi, de jól működő eszközeiket.

Siren - kompakt biztonsági eszköz

kép

A riasztó modulok minden biztonsági rendszer kulcsfontosságú elemei. A betörők tisztában vannak ezzel a ténnyel, ezért próbálják eltávolítani vagy megsemmisíteni az ilyen modulokat. A FIBARO egy speciális optikai-akusztikus riasztóberendezést tervezett a Siren néven. A Siren számos biztonsági megoldással rendelkezik, amely megakadályozza, hogy a készülék működésébe beavatkozzunk vagy kikapcsoljuk azt. A felhasználók értesítést kapnak róla, ha egy szirénát a falról leszerelnek, ha PUR habot használnak, hogy elnémítsák a riasztót, vagy ha a burkolat erőszakosan lett eltávolítva. A Siren két független energiaellátó rendszerrel is rendelkezik (külső tápegység és belső akkumulátorok). A Siren képes együttműködni más gyártók vezetékes riasztórendszerek eszközeivel, ezért alkalmas a már biztonsági rendszereink bővítésére, feljavítására. Az eszköz azonban nem csak riasztani képes, intelligens csengőként is használható.

HomeKit hőszabályozó - fűtés távvezérlés Apple eszközökkel

kép

Eddig a FIBARO hőszabályozó termosztatikus fejét csak a Home Centeren lehet működtetni Android és iOS eszközökön. A hőszabályozó Z-Wave változatának népszerű kiadása után természetes volt, hogy a FIBARO elkészíti az Apple HomeKit felhasználók számára szánt változatot. A termosztatikus fej Z-Wave változata tavaly novemberben debütált, és új mérföldkőnek számított az intelligens fűtési rendszerekben. Már az Apple felhasználók is képesek távolról irányítani fűtésüket, ha nincsenek otthon. A HomeKit hőszabályozó egy innovatív eszköz, amely közvetlenül a radiátorszelepekre van szerelve, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy sokkal okosabb és környezetbarát megközelítést alkalmazzanak az otthonuk hőmérsékletének szabályozásában.

Roller Shutter 3 - a már megbízható rendszer legújabb verziója

kép

Az ajtók, garázskapuk, függönyök és redőnyök automatizálása szintén az intelligens ház koncepciója alá tartozik. A FIBARO Roller Shutter 3 segítségével a vállalat intelligens otthoni rendszerével a felhasználók távolról vezérelhetik a redőnyöket, és olyan programokat használhatnak , amelyek automatikusan beállítják a helyiségek fényviszonyait a szobákban. A “Reggel”, “Nappal”, “Éjszaka” vagy “éjszakai mozizás” program kiválasztásával a felhasználók másodpercek alatt megváltoztathatják a fényviszonyokat egy szobában. Távolról ellenőrizzük, le van-e engedve a redőnyünk, vagy zárva van-e a garázskapunk - még akkor is, ha nem vagyunk otthon. A Roller Shutter 3 kapcsolódhat biztonsági rendszerekhez, például ha egy mozgásérzékelő behatoló jelenlétét érzékeli, a rendszer automatikusan bezárja az ajtót a kiválasztott helyiségekben, és aktiválja a riasztást. A FIBARO alkalmazás erről azonnal értesíti a tulajdonost. A Roller Shutter 3 jelentősen növelheti a háztartás biztonságát. A fűtési idõszakban a szén-monoxid komoly fenyegetést jelent azoknak, akik nem ismerik a szén-monoxid mérgezés veszélyeit. A Roller Shutter 3 modul, CO érzékelőkkel kombinálva, programozható, hogy automatikusan reagáljon szénmonoxid jelenlétének észlelésére és redőnyök nyitásával segítse egy helyiséget szellőztetését.

RGBW készlet - otthonunk világításának kezelése soha nem volt ilyen egyszerű

kép

Ha esténket otthon töltjük nagyszerű ötlet megnézni egy jó filmet. A FIBARO RGBW készletének köszönhetően az éjszakai mozi hangulat beállítása sosem volt ilyen egyszerű. Egyetlen kattintással a FIBARO alkalmazásbal vagy hangutasítással beállíthatjuk a világításunk fényerejét és színét a tökéletes hangulat megteremtéséhez. Mindezt a FIBARO RGBW szalagjainak és tápegységnek köszönhetően. A baráti vacsora színpompás fények kíséretében gyorsan táncos összejövetellé változik. Az RGBW készlet számtalan felhasználási lehetőséggel bír, csak a képzeletünk szabhat ennek határt. Az alkalmazás lehetővé teszi számunkra, hogy bármilyen színt válasszunk és nekünk megfelelő fényerőt állítsunk be. Ráadásul az RGBW vezérlő és más FIBARO termékek együttes használata növelheti otthonunk biztonságát. A “riasztás” funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bizonyos színeket rendeljenek különböző kiválasztott eseményekhez. A rendszer automatikusan tájékoztathatja a felhasználókat például egy piros lámpával, ha elfelejtették kikapcsolni a vasalót, vagy bezárják a bejárati ajtót, amikor a garázsban parkoló autójukkal készülnek elindulni otthonról.

A FIBARO Telepítői alkalmazás - megoldás az intelligens otthon telepítő szakemberek munkájának megkönnyítésére

kép

A lehető legjobb szolgáltatások elérése érdekében a FIBARO mind a végfelhasználók, mind az intelligens otthoni rendszerek szerelőinek és szerviztechnikusainak kényelmét szem előtt tartja. A FIBARO telepítőalkalmazás kifejezetten számukra készült. A távoli konfigurációs rendszernek köszönhetően a szakembernek nem kell a FIBARO Smart Home rendszer felhasználójának otthonába látogatni rendszerváltoztatások vagy frissítések elvégzéséhez, hanem távolról konfigurálhatja a rendszert a Telepítői alkalmazáson keresztül. Dönthet arról, hogy valóban szükség van-e helyszíni ellenőrzésre, ezáltal kímélve mind a szakemberek mind az ügyfelek idejét. Ezen felül fejlett megoldásoknak köszönhetően, a Telepítői alkalmazás bármikor értesítheti a telepítő, üzemeltető szakembereit rendellenességről, hibáról, akár még azelőtt, hogy a rendszer tulajdonosa észrevenné azt.

Felhasznált források: