2022. augusztus 10.

25% megtakarítás egy fűtésszezon alatt FIBARO okosotthon rendszerrel

A napjainkban egyre inkább elharapódzó energia árak sokakat arra kényszerítenek, hogy átgondolják eddigi energia felhasználásukat és alternatív megoldások után kutassanak annak érdekében, hogy a növekvő rezsi költségeket kompenzálni tudják.


Számos lehetőség áll rendelkezésünkre ennek a feladatnak a megoldására, de értelem szerűen nem minden otthonban alkalmazható minden lehetőség, egy társasházban élő család lehetőségei jóval korlátozottabbak, mint azoké, akik családi házban élnek és az anyagi lehetőségek is eltérőek egy-egy család életében. Kézenfekvő és legegyszerűbb megoldás, ami mindenhol alkalmazhatónak tűnik, ha takarékoskodunk.

Az egyre magasabb energia árak ellenszere lehet tehát a takarékoskodás, de ezt is csinálhatjuk okosan

Általános számítások alapján elmondható, hogy ha 1 °C-kal csökkentjük egy fűtött helyiség hőmérsékletét, azzal kb. 6%-ot spórolunk meg annak fűtési költségén. Megtehetjük tehát, hogy lejjebb tekerjük a radiátorainkat és mindenhol hűvösebbre állítjuk a hőmérsékletet, ezzel csökkentve a kiadásainkat. Ennél azonban van okosabb megoldás is, ami ugyanúgy segít költséget csökkenteni, de komfort érzetet is szem előtt tartja. Ez a megoldás nem más, mint a helyiségenkénti fűtés szabályozás. Élettanilag és praktikusság szempontjából is fontos szempont, hogy nem minden helyiségben ugyanakkora hőmérsékletre van szükségünk, mivel minden helyiségben más és más tevékenységet végzünk, eltérő a ruházatunk és adott esetben mindezek használata még napszakonként is eltérő lehet.


Egy fürdőszobában például magasabb hőmérsékletre van szükségünk, hiszen a tisztálkodás során lényegesen kevesebb ruha van rajtunk, és egy meleg zuhanyból kilépve sem szeretnénk fázni. Ellenben a hálószobában akkor tudunk a legjobban aludni, ha 20 °C alatt van a hőmérséklet. Csak ebből a két helyiségből kiindulva látható, hogy ha mindegyik helyiségben 21 °C hőmérsékletet állítunk be, akkor a fürdőszobában fázni fogunk, alvás közben pedig melegünk lesz, tehát nem komfortos, ráadásul a fürdőszobát jellemzően az esti és a reggeli órákban használja a család, míg a hálószobát általában éjszaka, így ezek fűtésére ezeken az időszakokon kívül nincs szükség, legalább is nem olyan magas hőfokon, ahogy használat közben szeretnénk.
Egy okos otthon rendszer ezt komplex fűtés szabályozási feladatot tudja helyettünk ellátni, igazodva a család szokásaihoz úgy, hogy jelentős költséget takarít meg nekünk amellett, hogy komfort komfort érzetünk nem csökken.
Lehetőséget biztosít akár radiátoros, akár padló, akár elektromos fűtés esetén a helyiségenkénti szabályozásra és időben programozható a család használati szokásaihoz és távolról is ellenőrizhető, irányítható felügyeletet biztosít számunkra. Az eszközök vezeték nélkül kommunikálnak egymással, a legtöbb esetben mindenféle átalakítás és "rombolás" nélkül beépíthető a meglévő fűtési rendszerbe.

Akár 25% megtakarítás a gázszámlából? Igen, lehetséges!

Ennek a lehetőségnek remek szemléltetése egy 2018 évi projekt, aminek során egy debreceni óvoda fűtés korszerűsítését oldották meg FIBARO okos otthon rendszerrel egy meglévő 72 radiátorból álló fűtési rendszeren alkalmazva. A megoldás már az első fűtési szezonban 25% megtakarítást hozott az üzemeltetőnek. A projektről készült interjú itt olvasható: Fibaro okosotthon rendszerrel 25%-os spórolás egy fűtésszezon alatt | technokrata

Ha felkeltettük érdeklődését, szívesen segítünk csökkenteni fűtés számláját és kényelmesebbé tenni otthonát.
Kérje INGYENES konzultációnkat, visszahívjuk Önt!