2018. augusztus 24.

Bemutatkozik a Fibaro


A FIBARO egy világméretű márka a dolgok internete (Internet of Things) világában, számos megoldást kínál épület és otthon automatizálás területén. Okos otthon rendszerük mindössze néhány év alatt vált az egyik legfejlettebb rendszerévé és terjedt el a Föld 6 kontinensén.

A FIBARO termékek teljes egészében Lengyelországban készülnek, ott tervezik és gyártják őket. Mind a cég központja mind a közel 400 főt foglalkoztató gyártó üzeme Poznanban található. 2018 júliusa óta a márka a Nice csoport tagja.

A FIBARO célja az emberek életének gazdagítása olyan modern megoldásokkal, amelyek segítenek kényelmesebbé, barátságosabbá és biztonságosabbá tenni az otthoni környezetet. 


A Fibar Group épületautomatizálási elemeket gyárt és számos külső megoldást integrál modern intelligens otthoni rendszerébe, amit FIBARO-nak hívnak. Többek között épületautomatizálási menedzsment paneleket, amelyek az egész intelligens rendszer alapját képezik. A cég olyan érzékelőket is kínál, amelyek különleges eseményeket, például mozgást, csőtörést, nedvességet, füstöt vagy szénmonoxidot (CO) érzékelnek vagy ajtók vagy ablakok nyitását / zárását jelzik.

Egy másik termék kategória az aktorok. Ezek az termékek végzik külső eszközök funkcionalitásának életre keltését. Ezek közé tartoznak például az intelligens elektromos aljzatok és a termosztatikus radiátorfejek a radiátorok hőmérsékletének megváltoztatásához.

A vállalat portfóliójában megtalálhó épület hozzáférést kezelő termék is. Az Intercom az első olyan FIBARO ház kommunikátor, amely hasonlóan működik, mint egy modern kaputelefon, de sokkal szélesebb körű lehetőségeket biztosít.A rendszer és annak eszközei háromféle módon vezérelhetők. A gyártó által biztosított mobilalkalmazással, távvezérlők vagy a programozható gombok használatával, valamint hangvezérléssel külső asszisztensek segítségével, mint az Apple Siri, az Amazon (Echo) Alexa vagy a Google asszisztens.

A FIBARO elkötelezett a minőséget illetően, így termékeinek 100%-a szigorú tesztelési fázison megy keresztül. A poznańi üzem készülékei hat kontinensen érhetők el világszerte több, mint 100 országban.A vállalat innovatív technológiai projekteket alkalmaz nyílt innovációs modellben. A nyitott innováció ötlete az 1960-as években született a kaliforniai Berkley-i Egyetemen. E koncepció szerint a vállalkozásoknak nem csak a saját kutatási és fejlesztési részlegük munkáját felhasználva, hanem külső szervezetekkel együttműködve, kell ismereteket fejleszteni és újításokkal előállni. Egy ilyen modell a technológiai vállalatok számára sokkal jobb eséllyel járul hozzá az innovációk megvalósításához, mint a kizárólag saját erőforrásokra támaszkodva. Az ilyen gyakorlatot a technológiai piac érett szereplőinek többsége használja, akik tevékenységüket főként termékeik és megoldásaik újító jellegére alapozzák.

A FIBARO-nál a nyílt innováció koncepcióját a Fibar Group Intellectual Property Assets Sp. z o.o. leányvállalaton keresztül valósítja meg, amelynek feladata a FIBARO által kifejlesztett szellemi tulajdon kezelése, valamint az IoT-ágazat innovatív megoldásainak megszerzése különböző együttműködési modellekben.