2020. január 10.

Stílusos 10. évforduló - Fibaro Home Center 3

A FIBARO a 2020 CES kiállításon Las Vegasban bemutatta legújabb termékét a Home Center 3 központi egységet. A vállalat ezzel a forradalmian új termék bevezetésével ünnepli 10. évfofrulóját, amivel új színt hoz az okosotthonok világába.



A központi egység az intelligens otthoni rendszer kulcsfontosságú eleme. Ez az automatizálási rendszer magja, amely biztosítja, hogy minden eszköz úgy működjön, ahogy szeretnénk. Az új FIBARO központ a legerősebb eszköz a piacon. Nagyon gyors, sokkal biztonságosabb és átfogóbb lett, mint az előző verzió. Mostantól nemcsak a Z-Wave protokollt támogatja, hanem a legnépszerűbbeket is, többek között a NICE, a ZigBee és a Wi-Fi protokollokat. A teljes körű Home Center 3 erőssége a hatékonyságában és kiváló minőségű alkatrészeiben rejlik, amelyek lehetővé teszik, hogy évekig a legjobb teljesítményt biztosítsa.

Egy, ami mindent visz


A Home Center 3 egy okos otthon központ, ami FIBARO eszközöket kezel Z-Wave protokollon, vagy akár 100 NICE eszközt kombinálva. Ha ez nem lenne elég, akkor a ZigBee-re is készen áll, így a felhasználók integrálhatják eszközeiket a szabványos protokoll használatával. A nagy teljesítményű összetevőket és chipeket úgy tervezték, hogy szoftverfrissítésekkel új funkciók bevezetésére legyenek képesek. Az Ethernet port és a Wi-Fi átjáró a hálózati kapcsolatok sokféleségét és szélesebb skáláját biztosítja, mint valaha. Mostantól a piac legfejlettebb intelligens otthoni átjárójáról beszélünk, amely készen áll  további szolgáltatások fejlesztésére.




A gazdag belső nem minden


A Home Center 3 központi egységet tudatosan úgy alakították ki, hogy a legjobb esztétikai élményt nyújtsa. Itt nem csak a megjelenésről van szó, hanem az érzésről is. Elegáns alakja a fekete és rézvörös színek harmonikus játékának eredménye. A készülék felülete egy speciális technológiával lágy tapintású borítást kapott, amin nem hagynak nyomot az újlenyomatok. Ez a finom kialakítás lehetővé teszi, hogy a készülék szó szerint elhelyezhető legyen bárhol, anélkül, hogy megváltoztatná környezetét. Ez azt jelenti, hogy bármilyen más eszköz mellett megtalálja helyét, bármely belső térbe beleillik.




10 év tapasztalat az okos otthon világában

Az új eszközök fejlesztése sokat jelent a FIBARO számára. A felhasználói tapasztalatok lehetővé teszik, hogy olyan funkciókat hozzunk létre, amelyekre manapság az ügyfeleknek valóban szüksége van. A legújabb központi egységet a 10 éves piaci tapasztalatunk alapján fejlesztettük ki figyelembe véve a felhasználók, okosotthon telepítők és üzletfejlesztők javaslatait világszerte. A végeredmény egyértelmű, az eszköz beépített antennákkal rendelkezik, amelyek segítségével optimálisan kiterjeszthető a hatótávolság, nem igényel vezetékes kapcsolatot a routerrel - a Wi-Fi megkönnyíti ezt. Az intuitív rendszerbeállítási varázsló segíti a felhasználót az első lépésekben, a telepítőket a fejlesztési folyamatokban, és úgy van beállítva, hogy lehetőséget biztosít további igazán hasznos funkciók beállítására.
Csakúgy, mint minden egyes FIBARO eszköz, a vadonatúj Home Center 3-nak is helyt kell állnia az intenzív fejlesztések mezején, alkalmasnak kell lennie a folyamatos fejlesztések befogadására, az elektronika világából és a felhasználóktól érkező folyamatosan fejlődő és növekvő igények kezelésére. Ezek azok a pontok, amik lehetővé teszik, hogy ez a központi egység hosszú távon sikeresen tudja venni az ipar változása okozta akadályokat. Ez az elgondolás hozzájárul az ügyfeleknél felmerülő problémák csökkentéséhez és az ökológiai lábnyomot is minimalizálja. A neves gyártók által piacra dobott számos intelligens eszközhöz hasonlóan, a FIBARO rendszeres frissítésekkel támogatja a Home Center 3 felhasználóit, amelyek naprakészséget és kompatibilitást biztosítanak a rendszerbe történő új integrációkhoz, valamint kizárják az alacsony minőségű eszközöknél tapasztalható meghibásodásokat éppúgy, mint a kiöregedő hardvereknél tapasztalható szükséges eszköz cserét.





Biztonság és stabilitás


Az okos otthon biztonsága és stabilitása mindig a legfontosabb kérdés volt a FIBARO számára. Ezért a vállalat együttműködik a világ vezető biztonsági szakértőivel, mint például a Kaspersky-val, hogy első osztályú védelmet nyújtson az okos otthonokra irányuló, egyre növekvő rosszindulatú támadások ellen. A titkosított adatátvitel a helyi és külső kapcsolatok védelmének első eszköze. Átgondolt és kiváló minőségű komponensek használatával a készülék képes internet-, és felhőhozzáférés nélkül is működni és a kulcsfontosságú funkciókat ellátni az otthonokban. Éppen ezért nincs kockázata annak, hogy a riasztó rendszert kikapcsoljuk, ha nincs internetkapcsolat, mert a szolgáltató épp karbantartást végez.
A biztonságot fokozza a kettős rendszer mentési funkció az eszközre és a felhőbe, a rendszer állapotát folyamatosan figyelő szolgáltatás, valamint egy négymagos processzor és 2 GB memória. Ha összehasonlítjuk a piacon lévő más eszközökkel, ez az okos otthon központ lényegesen gyorsabb, és több feladatot  képes elvégezni egy szempillantás alatt. Az egész fejlesztési folyamat során a tökéletes hardver és szoftver szinergia volt a fő cél. Az összetevők kiterjedt tesztelése és a nagy teljesítményű szoftver lehetővé teszi számunkra, hogy példátlan eredményeket érjünk el gyorsaságot tekintve, miközben a rendszer stabilitását és kiszámíthatóságát megőriztük.
A Home Center 3 megkapta a VDE, az elektromos eszközök biztonságát garantáló független kutatócsoport tanúsítását: CB tanúsítvány és EU-típusú vizsgálati tanúsítvány.


Kezdőknek és szakértőknek egyaránt


A központi egység beállítási folyamata értelemszerű és intuitív, amely lépésről lépésre végigvezeti a felhasználót a rendszer telepítésében. A telepítővarázsló magában foglalja az automatizálás alapvető paramétereit és számtalan hasznos funkciót, amelyek megoldják a felhasználók legégetőbb igényeit (automatizálási jelenetek). Ez a legegyszerűbb mód a FIBARO okos otthon életre keltésére, beállítására. A tapasztalt felhasználók és szakértők értékelni fogják a kulcsfontosságú funkciók elérhető hadát, amelyek létrehozásában a FIBARO szakértők az általuk megosztott korábbi tapasztalatokat vették figyelembe, ideértve az automatizálás testreszabási lehetőségét olyan eszközökkel, mint például a blokk jelenetek, LUA események vagy a Quick App-ok. Csak a csillagos ég szabhat határt, ha ilyen széleskörű lehetőségek állnak rendelkezésünkre egyetlen okos otthon rendszeren belül.

Technikai adatok

Az új eszköz, a FIBARO Home Center 3 debütálása egybeesik a vállalat 10. évfordulójával. Kiváló alkalom ez egy ilyen korszerű, fejlett eszköz bevezetésére. Forradalmi hardver képességek felhasználói élmény (UX) tervezési lehetőségekkel - mindez egy eszközben. Az eszköz a FIBARO felhasználókkal és telepítőkkel szoros együttműködésben lett kifejlesztve, felmerült igényeikre válaszul, így lehetőséget biztosítva egy olyan okosotthon rendszer létrehozására, amire mindig is vágytak és ami készen áll a jövő technológiáira. Nagy figyelmet fordítottak az intuitív és egyszerű BUI felületre, amely 10 nyelven elérhető, (például lengyel, angol, német, francia, orosz, spanyol vagy olasz nyelven,) ezzel segítve a FIBARO rendszer telepítők munkáját szerte a világon.

Ön is szeretne egy okos otthon rendszert? Akár egy új Home Center 3 központtal? 

Ha felkeltettük érdeklődését, szívesen segítünk az Ön otthonát is kényelmesebbé tenni.

Kérje INGYENES konzultációnkat, visszahívjuk Önt!



Forrás: https://newsroom.fibaro.com/en/ces-2020-home-center-3-the-most-advanced-smart-home-gateway-on-the-market/
A termék gyártói oldala: https://www.fibaro.com/hu/products/home-center-3/