Ugrás a fő tartalomra

Az indulás pillanataiBiztosan sokan érezték már azt a nyugtalan, de jó érzést amikor másnap egy utazásra indultak. A gyerekeknek sokszor még az alvás is nehezen megy. Mi is utazásra indulunk, ahova ráadásul Önöket is várjuk.


Az úti cél


A cél a kényelmes és élhetőbb otthon. Hazánkban eddig keveseknek adatott meg, hogy otthonukat automatizálják, “okossá” tegyék. Sok másikhoz hasonlóan ez az iparág is fejlődésének elején jár, de biztosan állítható, hogy nem gyerekcipőben. Az elmúlt 5-10 év elegendő volt arra, hogy a fejlesztők és gyártók megbízható eszközöket és szolgáltatásokat fejlesszenek ki, a mindennapi igényeket kiszolgálni képes megoldásokat alkossanak, és biztonságos kommunikációs megoldásokat dolgozzanak ki.

Elérkezett az idő, hogy az elmúlt évtized tapasztalatait felhasználva egyre elérhetőbb árú megoldások álljanak készen arra, hogy minél több ember otthonába bekerüljenek és szebbé, jobbá, kényelmesebbé, divatos nevén okosabbá tegyék a hétköznapokat. Ezzel a fejlődés természetesen nem állt meg, sőt, soha nem látott iramban születnek megoldások, eszközök, gyártók. Biztosak vagyunk benne, hogy lesznek ezek közül hosszú távon fennmaradó kezdeményezések, amelyekre bátran lehet építeni otthonunk kényelmét és biztonságát és lesznek olyanok is, amik hosszabb vagy rövidebb idő után elhalnak, zsákutcának bizonyulnak.A feladatunk az, hogy segítsünk eligazodni ebben a rengetegben, utat mutassunk meglévő és leendő ügyfeleinknek és olyan megoldásokat kínáljunk nekik, amelyekkel hosszú távon képesek az Ő jelenlegi és jövőbeni igényeiket kiszolgálni. Fontosnak tartjuk írásainkkal is kiemelni, hogy mitől “okos” egy otthon és mitől nem az, csak annak tűnik.

Folyamatban van bemutatótermünk építése, ahol valódi életkörnyezetben tudjuk megmutatni egy automatizált otthon működését, gyakorlati tapasztalatok alapján tudjuk elmondani egy-egy ötlet megvalósításának hasznosságát és a megoldási lehetőségek végtelenségét, sokszínűségét. 
És mi más lehetne hitelesebb bemutató terem, mint maga az élet? Az építés és kialakítás menetéről itt az oldalon fogunk beszámolni. 
Kíváncsi lett? Tartson velünk! :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mitől lehet a Fibaro Home Center 3 egy hosszútávon is versenyképes megoldás? - 2. rész

Az előző részben a vezeték nélküli smart home piac jelenlegi helyzetét elemeztük kicsit. A jelenlegi írásunkban azt próbáljuk megmutatni, hogy az új FIBARO Home Center 3 vezérlő központ hogyan tud ezen a helyzeten változtatni, segíteni és mitől válik egy hosszú távú befektetéssé. A kommunikációs lehetőségek sokszínűségét és az ebből fakadó tagoltságot azzal próbálja ellensúlyozni a központ, hogy a korábbi kizárólag Z-Wave és Ethernet kapcsolódáson kívül számos népszerű kommunikációs lehetőséget kínál. Nézzük ezeket sorra. Wi-Fi Akármennyire is szeretjük a FIBARO-t egészen a mai napig egy leheletnyit vizezve volt az a bor, amiről prédikáltak. Mondom ezt azért, mert a vezeték nélküli otthon automatizálási piacon tettek szert piacvezető pozícióra. Egy olyan megoldást kínálnak, ami a lehető legnagyobb rugalmassággal és a legkisebb kötöttséggel kecsegtet a rendszer kiépítésekor otthonunkban. Emiatt a rugalmasság miatt válik alkalmassá a legkisebb rombolással járó megoldásként

Okos funkciók: Intelligens fűtés vezérlés 1. rész - Általánosan a fűtés vezérlésről

A tavaszi, őszi és téli hónapokban otthonunk hőmérsékletét valamilyen fűtési módon melegítjük, hogy mindig a számunkra megfelelő hőmérsékletű levegő vegyen minket körül, növelve ezzel komfort érzetünket. Manapság már számtalan fűtési mód közül választhatunk a hagyományos vegyes illetve gáz tüzelésű radiátoros megoldásoktól egészen a napelemekkel táplált elektromos padló-, fal- és mennyezetfűtésig. Ahhoz, hogy a megfelelő hőmérsékletet tudjuk elérni lakásunkban használhatunk termosztátokat, ezekből létezik már előre programozható és vezeték nélküli változat is. Egy okos otthon rendszer által szabályozott fűtés, ennél jóval többet nyújt úgy, hogy mindeközben jelentős költségeket takarít meg számunkra. Miért szabályozzuk a fűtést? Miért jó nekünk, ha a fűtésünket szabályozzuk? Van erre egyáltalán szükség? A válasz egyszerű, igen van és ennek több oka is van. A hőmérséklet az, ami leginkább befolyásolhatja komfort érzetünket. Ha otthonunk több helyiségből áll, akkor bizonyára az egyes hely